Halstrad lax med ljummen sallad

Foto: Martin Cederblad
Ingredienser
1 portion
- 2 vitlöksklyftor
- en bit chili
- en liten bit färsk ingefära
- 1 tsk olivolja
- 4 champinjoner
- 50 g zucchini
- 40 g färsk bladspenat
- salt
- svartpeppar, mald
- 100 g färsk lax
Tillbehör
- 30 g rödbetsgroddar
- 30 g vitlöksgroddar
- eventuellt grönkålsblad
Så här gör du
- Skala vitlöken. Finhacka vitlök, chili och ingefära. Fräs i stekpanna med olja.
- Lägg i skivade champinjoner och skivad zucchini samt bladspenat. Låt alltsammans fräsa ihop i 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Det hela ska vara rejält smakrikt!
- Halstra eller grilla laxen någon minut på varje sida, krydda med salt och peppar.
- Servering: Lägg laxen på salladen och toppa med groddar.

Du kanske även gillar
Populära recept