Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halstrad lax med kokosmjöl, lime och dill

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • Flingsalt och nymalen svartpeppar eller rosépeppar
  • Oliv- eller rapsolja till pannan
  • 1/2 burk kokosmjölk, 200 ml
  • 1 lime, 1 msk saft + 1 msk skal + klyftor till servering
  • 1 tsk strösocker
  • 3 msk fint hackad dill

Till servering

  • 1 bunt sparris
  • Jasminris
  • Limeklyftor
  • Koka riset enligt anvisning.

Så här gör du

  1. Dela laxen i portionsbitar. Salta och peppra bitarna.
  2. Hetta upp olja i en panna och stek laxen på ganska hög värme i ca 3 minuter på varje sida. Den ska inte bli helt genomstekt.
  3. Häll på kokosmjölk, limesaft och limeskal. Smaka av med salt, peppar och socker. Låt sjuda sakta ca 3 minuter tills laxen är klar. Strö över dillen.
  4. Skär bort sparrisarnas nedre del och koka den i lättsaltat vatten i ca 4 minuter.
  5. Häll av och servera laxen direkt ur pannan med sparrisarna, riset och limeklyftor. Supersnabblagat, vackert och festligt!