Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halstrad apelsingravad lax

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 400 g laxrygg
  • 1 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk stött fänkål
  • 0,5 st apelsin, finstrimlat skal från
  • lite nymald svartpeppar
  • 2 tsk grovkornig senap
  • dill eller, rödbetskott till dekoration

Så här gör du

  1. Dela laxryggen på längden.
  2. Blanda salt, socker och fänkål. Gnid in laxen med gravlaxblandningen och tillsätt apelsin och peppar. Snabbgrava i cirka 1 1/2 timma i rumstemperatur.
  3. Halstra laxen mycket hastigt i het teflonpanna och kyl till servering.
  4. Skär laxen i munsbitar och toppa med senap. Dekorera med apelsinskal, tunt strimlat, och dill eller rödbetskott.