Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halloween – recept på gelemaskar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

  • 1 1/2 tsk agar agar-pulver (finns i välsorterade mataffärer och hälsokostbutiker)
  • 3 dl röd saft, utspädd men stark
  • 50 böjbara sugrör
  • 1 gummisnodd eller 1 snöre

Så här gör du

  1. Dra ut den böjbara delen av sugröret, så att det blir så långt som möjligt. Ställ sugrören upp och ner i ett glas eller i en tom mjölkförpackning. Bind ihop dem till ett knippe.
  2. Lös upp agar agar-pulvret i saften. Koka på låg värme i några minuter till vätskan tjocknat.
  3. Häll blandningen i sugrören. Det kommer att åka ut vätska i botten, men det gör inget. Du behöver inte fylla sugrören helt, hälften är lagom – annars blir maskarna för svåra att få ut. Ställ i kylen ett par timma
  4. Tryck ut maskarna, det är lättast att med en brödkavel. Kavla från änden där det bara är luft, och pressa ut maskarna en och en. De håller sig i rumstemperatur någon timme, så ät fort!