Halloween – recept på gelemaskar

Foto: Christina Sundien
Ingredienser
- 1 1/2 tsk agar agar-pulver (finns i välsorterade mataffärer och hälsokostbutiker)
- 3 dl röd saft, utspädd men stark
- 50 böjbara sugrör
- 1 gummisnodd eller 1 snöre
Så här gör du
- Dra ut den böjbara delen av sugröret, så att det blir så långt som möjligt. Ställ sugrören upp och ner i ett glas eller i en tom mjölkförpackning. Bind ihop dem till ett knippe.
- Lös upp agar agar-pulvret i saften. Koka på låg värme i några minuter till vätskan tjocknat.
- Häll blandningen i sugrören. Det kommer att åka ut vätska i botten, men det gör inget. Du behöver inte fylla sugrören helt, hälften är lagom – annars blir maskarna för svåra att få ut. Ställ i kylen ett par timma
- Tryck ut maskarna, det är lättast att med en brödkavel. Kavla från änden där det bara är luft, och pressa ut maskarna en och en. De håller sig i rumstemperatur någon timme, så ät fort!

Du kanske även gillar
Populära recept