Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halloween – chokladpraliner med saltkola

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

25 stora praliner
  • 400 g vit choklad
  • 50 g smör
  • 1 dl grädde
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • flingsalt
  • röd hushållsfärg
  • eventuellt ätbara små knivar till dekoration

Så här gör du

  1. Smält smör och rör i grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka till temperaturen är 114 grader.
  2. Ta åt sidan och rör i hushållsfärg – det går åt ganska mycket – och en liten nypa flingsalt.
  3. Kyl i vattenbad och lägg sedan i spritspåse.
  4. Smält chokladen och bred ut i silikonformar, täck alla sidor. Ställ några minuter i frysen så att chokladen stelnar. Ta ut och spritsa i kolan. Sätt i frysen en kort stund igen.
  5. Ta ut och täck baksidan på varje döskalle med smält choklad, som ett lock. Låt stelna i frysen och tryck försiktigt ut pralinerna ur formarna.
  6. Dekorera eventuellt med ätbara knivar och röd hushållsfärg.