Halloweencheesecake

Ingredienser
1 kaka
Botten
- 1 pkt riven kokos á 250 g
- 50 g smält smör
- 2 äggvitor
- 1,5 dl strösocker
Cheesecake
- 500 g cream cheese
- 250 g ricotta
- 4 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1 vaniljstång
Dekor
- 25-50 g mörk choklad, smält
Så här gör du
- Blanda alla ingredienserna till botten. Tryck ut i en 24 cm springform och upp mot kanterna och ställ i frysen medan du gör fyllningen. Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda cream cheese och ricotta slätt i en matberedare eller använd en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget, pulsera mellan varje ägg. Häll i socker och frön från vaniljen. Pulsera slätt.
- Ta formen ur frysen, häll smeten i formen och slå springformen mot bordet lite lätt så att luftbubblor försvinner.
- Ta nu den avsvalnade smälta chokladen, häll i en plastpåse och klipp ett litet hål i ena hörnet. Spritsa runda ringar, börja i mitten och arbeta utåt mot kanten. Ta sedan en tandpetare och dra i en rörelse, från mitten till hörnan. Rengör tandpetaren efter varje drag. På detta sätt får du ett spindelnät.
- Försiktigt sätt cheesecaken i ugnen i 60 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar tills ugnen svalnat. Ställ sedan i kylen tills servering.
4 kommentarer om "Halloweencheesecake"

Du kanske även gillar
Populära recept
kimb
Kan man göra den cheesecaken fast med hederliga digestive-kex och smör?
Mvh Kim
Katta
Det tror jag att man kan, prova dig fram!!!
Kirsi-Marja Salo Mäntynen
Första i ugnen och och i frysen står botten till nästa omgång. Hade lite rivet apelsinskal i fyllningen.
Ewa
Vad dricker man till denna ?