Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halloweencheesecake

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

1 kaka

Botten

  • 1 pkt riven kokos á 250 g
  • 50 g smält smör
  • 2 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker

Cheesecake

  • 500 g cream cheese
  • 250 g ricotta
  • 4 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång

Dekor

  • 25-50 g mörk choklad, smält

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienserna till botten. Tryck ut i en 24 cm springform och upp mot kanterna och ställ i frysen medan du gör fyllningen. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda cream cheese och ricotta slätt i en matberedare eller använd en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget, pulsera mellan varje ägg. Häll i socker och frön från vaniljen. Pulsera slätt.
  3. Ta formen ur frysen, häll smeten i formen och slå springformen mot bordet lite lätt så att luftbubblor försvinner.
  4. Ta nu den avsvalnade smälta chokladen, häll i en plastpåse och klipp ett litet hål i ena hörnet. Spritsa runda ringar, börja i mitten och arbeta utåt mot kanten. Ta sedan en tandpetare och dra i en rörelse, från mitten till hörnan. Rengör tandpetaren efter varje drag. På detta sätt får du ett spindelnät.
  5. Försiktigt sätt cheesecaken i ugnen i 60 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar tills ugnen svalnat. Ställ sedan i kylen tills servering.
4 kommentarer om "Halloweencheesecake"
  • kimb
    kimb

    Kan man göra den cheesecaken fast med hederliga digestive-kex och smör?
    Mvh Kim

  • Kirsi-Marja Salo Mäntynen
    Kirsi-Marja Salo Mäntynen

    Första i ugnen och och i frysen står botten till nästa omgång. Hade lite rivet apelsinskal i fyllningen.