Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halloumispett med rödbetor & rödlök

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Det mesta blir festligare när man trär upp det på spett. Här får den tuggiga halloumiosten sällskap av söta rödbetor och syrlig rödlök.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 4 rödbetor
  • 1 rödlök
  • 1 halloumiost, 200 g
  • 2 msk olivolja

Balsamicohonung

  • 1 ⁄2 dl balsamvinäger
  • 1 ⁄2 dl honung

Tillbehör

  • ruccola
  • 1 tsk citronsalt

Du behöver

  • 4-8 grillspett beroende på hur långa de är.

Så här gör du

  1. Skär rödbetorna i klyftor och lägg på en plåt, ringla över oljan och tillaga mitt i ugnen i 10 minuter på 225 grader.
  2. Skala och skär rödlöken i klyftor och lägg på plåten.
  3. Sätt in allt mitt i ugnen igen. Ta ut efter 10-15 minuter.
  4. Skär halloumin i 2 × 2 cm stora bitar. Trä upp bitarna varvat med rödlöks- och rödbetsklyftorna på spett. Pensla med olja.
  5. Grilla spetten i grillpanna eller stek dem i stekpanna.
  6. Balsamicohonung: Koka ihop balsamvinäger och honung till sirapsliknande konsistens. Tänk på att det tjocknar när den kallnat.
  7. Servering: Lägg upp spetten tillsammans med ruccola på ett fat. Ringla över balsamicohonungen. Strö över citronsalt.