Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halloumilasagne

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 99 st har redan röstat

Klockren lasagne fylld med halloumiost och bladspenat! Otroligt lättlagad eftersom den varken innehåller ostsås eller kött, allt som behöver förberedas är att koka ihop den smakrika tomatsåsen! Om du gillar lite hetta, testa att fräsa med en finhackad röd chilifrukt tillsammans med löken!

Ingredienser

4 portion
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 2 st halloumiostar
  • 500 g krossade tomater
  • 1 st gul lök
  • 1 st stor vitlöksklyfta
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 4 msk färsk timjan, hackad
  • 200 g fryst bladspenat
  • 2 dl riven ost, gärna vällagrad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i lite olja i en kastrull utan att de tar färg i ett par minuter. Tillsätt sedan tomatpuré, krossade tomater, hackad timjan, honung, buljongtärning och vatten. Låt koka ihop på medelvärme utan lock i ca 5 min.
  3. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt och peppar. Skiva under tiden halloumiostarna i tunna skivor.
  4. Lägg ett lager tomatsås i botten av ugnssäker form (20x30 cm). Varva sedan med lasagneplattor, sås och halloumi. Avsluta med tomatsås och toppa sedan med den rivna osten.
  5. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min. Låt svalna en stund innan servering.