Halloumifalafel med yoghurtsås

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner (20 stycken)
- 1 burk kikärter, 400 g
- 1 stor vitlöksklyfta
- 100 g halloumi
- 3 msk majsstärkelse (Maizena)
- 4 krm spiskummin
- 4 krm mald koriander
- salt
- 1 tsk sambal oelek
- 1 dl hackad persilja
- solrosolja till stekning
Yoghurtsås
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 msk olivolja
- 1 tsk rivet citronskal
- 1 finriven vitlöksklyfta
- 1 tsk sambal oelek
- 2 krm spiskummin
- 4 msk hackad koriander
- salt
Till servering
- varma pitabröd
- strimlad isbergssallad
- skivad tomat
- skivad sharonfrukt
- skivad rödlök
- färsk koriander
Så här gör du
- Skölj kikärterna och låt dem rinna av noga. Finriv vitlöksklyftan. Grovriv halloumin.
- Mixa kikärter, vitlök, majsstärkelse, kryddor, salt och sambal oelek till ett fint
- Arbeta ihop massan till en boll med händerna. Slå in i plastfolie och låt vila minst någon timme i kylen.
- Forma massan till 20 små bollar. Platta till dem något.
- Stek falafeln gyllenbrun i olja på båda sidor.
- Servera falafeln nystekt och frasig i varma pitabröd tillsammans med isberg, tomat, sharonfrukt, rödlök och rikligt med koriander. Klicka i yoghurtsås.
- Yoghurtsåsen: Blanda ingredienserna och smaka av med salt. Låt gärna smakerna mogna en stund i kylen.
1 kommentar om "Halloumifalafel med yoghurtsås"

Du kanske även gillar
Populära recept
Annika Friberg
Jättegott! Punkt 2 dock verkar som att all text inte kom med då det saknas när persilja och halloumi ska blandas i.