Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halloumifalafel med yoghurtsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner (20 stycken)
  • 1 burk kikärter, 400 g
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 100 g halloumi
  • 3 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 4 krm spiskummin
  • 4 krm mald koriander
  • salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl hackad persilja
  • solrosolja till stekning

Yoghurtsås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 krm spiskummin
  • 4 msk hackad koriander
  • salt

Till servering

  • varma pitabröd
  • strimlad isbergssallad
  • skivad tomat
  • skivad sharonfrukt
  • skivad rödlök
  • färsk koriander

Så här gör du

  1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av noga. Finriv vitlöksklyftan. Grovriv halloumin.
  2. Mixa kikärter, vitlök, majsstärkelse, kryddor, salt och sambal oelek till ett fint
  3. Arbeta ihop massan till en boll med händerna. Slå in i plastfolie och låt vila minst någon timme i kylen.
  4. Forma massan till 20 små bollar. Platta till dem något.
  5. Stek falafeln gyllenbrun i olja på båda sidor.
  6. Servera falafeln nystekt och frasig i varma pitabröd tillsammans med isberg, tomat, sharonfrukt, rödlök och rikligt med koriander. Klicka i yoghurtsås.
  7. Yoghurtsåsen: Blanda ingredienserna och smaka av med salt. Låt gärna smakerna mogna en stund i kylen.