Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halloumiburgare – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 57 st har redan röstat

Halloumiburgare är en läcker hamburgare för alla ostälskare! Halloumi passar extra bra att grilla eftersom den inte smälter utan får en krispig yta men den går minst lika bra att steka i stekpanna. Det här receptet är enkelt och går dessutom snabbt.

Servera halloumiburgaren i bagels eller vanliga hamburgarbröd, gärna med en skål oliver vid sidan om.

Ingredienser

4 portioner

Morotscoleslaw

  • 2 morötter
  • 150 g vitkål eller spetskål
  • ½ äpple
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • ½ dl majonnäs
  • 1 msk gräddfil

Tillbehör

  • 2 paket halloumi
  • 2 msk olivolja
  • 4 bagels eller hamburgerbröd
  • 8 salladsblad
  • 8 tomat
  • ½ rödlök i ringar

Så här gör du

  1. Morotscoleslaw: Skala och riv moroten. Skär eller hyvla kålen tunt, skär äpplet i små tärningar. Blanda alla ingredienserna.
  2. Burgare: Dela halloumin på mitten, torka av osten med hushållspapper och pensla på olja. Grilla halloumin på båda sidor.
  3. Skär bröden i två delar och grilla dem på båda sidor.
  4. Lägg sallad på bagelns underdel. Lägg på tomat, grillad halloumi, morotscoleslaw och rödlöksringar. Lägg på locken.