Halloumiburgare – recept

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
4 portioner
Morotscoleslaw
- 2 morötter
- 150 g vitkål eller spetskål
- ½ äpple
- salt
- svartpeppar, malen
- ½ dl majonnäs
- 1 msk gräddfil
Tillbehör
- 2 paket halloumi
- 2 msk olivolja
- 4 bagels eller hamburgerbröd
- 8 salladsblad
- 8 tomat
- ½ rödlök i ringar
Så här gör du
- Morotscoleslaw: Skala och riv moroten. Skär eller hyvla kålen tunt, skär äpplet i små tärningar. Blanda alla ingredienserna.
- Burgare: Dela halloumin på mitten, torka av osten med hushållspapper och pensla på olja. Grilla halloumin på båda sidor.
- Skär bröden i två delar och grilla dem på båda sidor.
- Lägg sallad på bagelns underdel. Lägg på tomat, grillad halloumi, morotscoleslaw och rödlöksringar. Lägg på locken.

Du kanske även gillar
Populära recept