Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halloumiburgare med coleslaw, guacamole och picklad rödlök

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st halloumiburgare
  • 4 st hamburgerbröd

Picklad rödlök:

  • 1 st rödlök
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk strösocker

Coleslaw:

  • 40 g strimlad morot
  • 60 g strimlad vitkål
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1 msk honung
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Guacamole:

  • 1 st avokado
  • 1/2 st schalottenlök
  • Lite rödlök
  • 2 körsbärstomater
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Ungsbakade pommes frites:

  • Ca 800 g fast potatis
  • Olivolja
  • Salt

Så här gör du

  1. Ugnsbakad potatis. Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i strimlor / pommes frites. Förkoka i en kastrull med salt ca. 2 - 3 minuter. Häll på en bakplåt med bakplåtspapper och häll på olivolja och salt. Ställ in i ugnen i 20 minuter. Låt de stå kvar i ugnen med avstängd värme tills servering efter 20 minuter.
  2. Picklad lök. Skiva rödlöken tunt. Blanda ner i äppelcidervinäger och socker. Ställ i kylskåpet tills servering.
  3. Coleslaw. Strimla moroten och vitkålen. Blanda de övriga ingredienserna och vänd ner rotfrukterna.
  4. Guacamole. Mosa avokadon. Skär schalottenlöken, rödlöken och tomaterna tunt. Blanda ner i avokadomoset tillsammans med salt och svartpeppar. Blanda ev. ut med lite vatten om guacamolen är för tjock.
  5. Halloumiburgare. Torka av puckarna med hushållspapper. Värm upp en stekpanna och häll i olivolja. Stek halloumipuckarna tills de har fått fin färg på båda sidorna. Lägg de på ett hushållspapper och låt rinna av.
  6. Montera ihop hamburgaren och servera med ugnsbakade pommes frites!