Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halloumiburgare med aubergineröra

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Vegoburgare på grillat bondbröd med halloumi och baba ghannoush, auberginedipp från Mellanöstern. Till den salta osten smakar grillad vattenmelon härligt.

Ingredienser

4 stycken
  • 400 g halloumi
  • olivolja
  • cirka 400 g vattenmelon

Baba ghanoush - auberginedipp:

  • 500-600 g aubergine
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 msk tahini (sesampasta)
  • pressad saft av 1/2 citron
  • cirka 1/2 dl olivolja
  • flingsalt
  • nymald peppar

Till servering:

  • bröd, gärna grillat bondbröd
  • grönsallad
  • rödlök, skivad
  • feferoni
  • kalamataoliver
  • koriander

Så här gör du

  1. Skiva halloumin. Pensla med olivolja. Skiva melonen och skär bort skalet. Pensla med olivolja. Grilla halloumi och vattenmelon över glöd.
  2. Servera på grillat bröd med sallad. Toppa med en klick baba ghanoush, rödlöksringar, feferoni, oliver och koriander. Servera resten av auberginedippen till.
  3. Baba ghanoush: Sätt ugnen på 200 grader. Pricka aubergineskalet med en gaffel. Baka auberginerna i mitten av ugnen tills skalet börjar skrynkla sig, cirka 30 minuter.
  4. Skär bort bladfästet, dra av skalet och skär i mindre bitar. Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna före servering.