Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halloumiburgare med aubergineröra – recept

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Aubergineröra

  • 1 aubergine
  • 2 msk olivolja
  • salt, peppar

Burgare

  • 1/2 tsk chiliflingor
  • 3 msk olivolja
  • 4 halloumiburgare

Tillbehör

  • 4 hamburgarebröd
  • sallatsblad
  • tomatskivor
  • 1 rödlök i ringar
  • oliver, gärna kalamata

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Snitta aubergineskalen 4-5 gånger, längs med hela frukten, med en liten vass kniv. Lägg auberginen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt plåten i mitten av ugnen och baka till auberginen är helt mjuk, ca 25 minuter. Låt svalna. Ansa och ta bort skalet.
  3. Finhacka aubergineköttet. Blanda den med oljan. Smaka av med salt och peppar. Låt kallna.
  4. Blanda ihop chiliflingor och olivolja.
  5. Grilla osten. Ringla över chilioljan.
  6. Servera halloumiosten mellan grillade hamburgarebröd tillsammans med sallatsblad, tomatskivor, auberginröra, lökringar och chiliolja. Oliver är gott att servera till.