Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halloumi med mathavresallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 2 bitar halloumi, à 200 g
  • 1 paket bacon, 140 g

Picklade grönsaker:

  • 1/2 dl ättiksprit, 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 morötter
  • 1/2 fänkål
  • 1 rödlök

Mathavresallad:

  • 3 portioner kokt mathavre
  • 65 g färsk spenat eller strimlad grönkål
  • 50 g solrosskott
  • 1 liten grön squash

Vinägrett:

  • 2 msk balsamicovinäger
  • 1 dl rapsolja
  • salt, peppar

Så här gör du

  1. Börja med att pickla grönsakerna: Blanda ättiksprit, socker och vatten i en bunke. Rör om tills sockret lösts upp. Skala moroten. Skiva morot och fänkål på mandolin, i 3 millimeter tjocka skivor. Skala och skär rödlöken i smala klyftor. Vänd ner grönsakerna i lagen. Låt dem stå i 1 timme och låt dem sedan rinna av.
  2. Skär halloumin i 1 1/2 centimeter tjocka skivor. Linda halva baconskivor runt osten. Grilla i het grillpanna, i cirka 2 minuter per sida strax före serveringen.
  3. Blanda kokt mathavre med spenat eller grönkål, solrosskott, svarvad eller strimlad ”squashspagetti” och picklade grönsaker. Lägg halloumin ovanpå salladen. Servera med blandad vinägrett.