Halloumi med mathavresallad

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
4 portioner
- 2 2 bitar halloumi, à 200 g
- 1 paket bacon, 140 g
Picklade grönsaker:
- 1/2 dl ättiksprit, 12 %
- 1 dl strösocker
- 2 dl vatten
- 2 morötter
- 1/2 fänkål
- 1 rödlök
Mathavresallad:
- 3 portioner kokt mathavre
- 65 g färsk spenat eller strimlad grönkål
- 50 g solrosskott
- 1 liten grön squash
Vinägrett:
- 2 msk balsamicovinäger
- 1 dl rapsolja
- salt, peppar
Så här gör du
- Börja med att pickla grönsakerna: Blanda ättiksprit, socker och vatten i en bunke. Rör om tills sockret lösts upp. Skala moroten. Skiva morot och fänkål på mandolin, i 3 millimeter tjocka skivor. Skala och skär rödlöken i smala klyftor. Vänd ner grönsakerna i lagen. Låt dem stå i 1 timme och låt dem sedan rinna av.
- Skär halloumin i 1 1/2 centimeter tjocka skivor. Linda halva baconskivor runt osten. Grilla i het grillpanna, i cirka 2 minuter per sida strax före serveringen.
- Blanda kokt mathavre med spenat eller grönkål, solrosskott, svarvad eller strimlad ”squashspagetti” och picklade grönsaker. Lägg halloumin ovanpå salladen. Servera med blandad vinägrett.

Du kanske även gillar
Populära recept