Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halloumi med hummus, ugnsrostad blomkål och rostade hasselnötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g Halloumi
  • 1 kg Blomkål
  • 3 msk Olivolja
  • 1,5 tsk Spiskummin
  • Flingsalt
  • 100 g Hasselnötter
  • 65 g Färsk spenat

Hummus

  • 1 burk Kikärtor (ca 400 g)
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 0,5 st Citron
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Paprikapulver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Dela blomkålen i mindre buketter och vänd runt med olivolja och spiskummin. Lägg över på en bakplåtsklädd plåt och strö över flingsalt. Placera plåten mitt i ugnen ca 20-25 minuter tills blomkålen fått en fin gyllenbrun färg
  3. Häll av vätskan från kikärtorna. Pressa vitlöksklyftorna. Mixa kikärtor och vitlök med citronsaft, paprikapulver och salt till en slät röra.
  4. Skiva halloumin i tunna skivor och stek dem i hög värme tillsammans med lite smör i en stekpanna tills de fått en fin stekyta. Se till att inte steka dem för länge så att de blir sega och gummiaktiga.
  5. Grovhacka och torrosta hasselnötterna i en stekpanna.
  6. Vänd ner spenaten med den ugnsrostade blomkålen. Strö över hasselnötterna.
  7. Servera den ugnsrostade blomkålen med halloumin och hummusen.