Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallontårta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar

Botten

  • 3 dl stevia
  • 3 ägg
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver smör till formen
  • mandelmjöl till formen

Fyllning

  • 3 dl hallon
  • 1 ½ msk honung eller lättströ
  • 2 dl vispgrädde

Frosting

  • 450 g Philadelphia, rumstempererad
  • ¾ dl honung eller ½ dl lättströ
  • 75 g smör, mjukt

Till garnering

  • 2 dl hallon
  • 1 msk frystorkat hallonpulver
  • mynta

Så här gör du

  1. Botten: sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en springform, cirka 24 centimeter i diameter.
  3. Vispa stevia och äggen pösigt.
  4. Smält smöret. Blanda smält smör och mjölk.
  5. Sikta alla torra ingredienser i äggsmeten och blanda ner vätskan. Vispa till en slät smet. Häll upp smeten i formen.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 45–50 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig i mitten.
  7. Ta ut kakan och vänd upp den på ett fat. Låt kakan svalna.
  8. Fyllning: mosa hallonen med honung eller lättströ.
  9. Vispa grädden.
  10. Frosting: mixa (eller vispa med elvisp) färskosten och honungen.
  11. Mixa eller vispa i lite smör i taget.
  12. Montering: skär tårtbotten i tre bottnar.
  13. Bred ett tunt lager av hallonfyllningen på bottnarna och bred över grädden. Lägg ihop tårtan.
  14. Bred ett tunt lager frosting över tårtan och fyll upp en spritspåse med resten av frostingen.
  15. Spritsa på rosor med en stjärntyll.
  16. Garnering: garnera med färska hallon, frystorkat hallonpulver och mynta.