Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallontårta med lemoncurd och pistasch

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 40 st har redan röstat

Solmogna hallon och ljusgröna pistaschnötter blir en ljuvlig kombination inte minst visuellt!

Ingredienser

12 bitar

Botten

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl mixade eller finhackade pistaschnötter
  • 2-3 droppar bittermandelolja eller 2 rivna bittermandlar

Fyllning

  • 1/2 burk lemon curd, cirka 150 g
  • Vaniljkräm (se receptet till Emmas jordgubbstårta med fläder)

Hallongrädde

  • 2 dl grädde
  • 200 g hallon
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk florsocker

Garnering

  • 4-5 dl grädde
  • 250 g hallon
  • 1/2 dl hela eller grovt hackade pistaschnötter

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  3. Vispa växelvis i vätskan och vänd i de torra ingredienserna. Vänd i pistaschnötterna och bittermandeln.
  4. Häll upp smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i 45-50 minuter. Känn med en sticka om den är färdiggräddad. Låt kakan vila några minuter i formen och vänd sedan upp degen på ett fat och låt den svalna under formen.
  6. Vispa grädden med vaniljsocker och florsocker, mosa hallonen och blanda i.
  7. Bred lemoncurd över den första botten och lägg på vaniljkräm, lägg på nästa botten och bred ut lemoncurd och lägg på hallongrädden, sätt på nästa botten.
  8. Vispa grädden och bred ut över översta botten, spritsa på grädde på kanterna och garnera med hallon på toppen. Strö över pistaschnötter.