Hallontårta med lemoncurd och pistasch

Anna Skoog
Solmogna hallon och ljusgröna pistaschnötter blir en ljuvlig kombination inte minst visuellt!
Ingredienser
12 bitar
Botten
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 100 g smör
- 1 1/2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 1/2 dl mixade eller finhackade pistaschnötter
- 2-3 droppar bittermandelolja eller 2 rivna bittermandlar
Fyllning
- 1/2 burk lemon curd, cirka 150 g
- Vaniljkräm (se receptet till Emmas jordgubbstårta med fläder)
Hallongrädde
- 2 dl grädde
- 200 g hallon
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk florsocker
Garnering
- 4-5 dl grädde
- 250 g hallon
- 1/2 dl hela eller grovt hackade pistaschnötter
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- Vispa växelvis i vätskan och vänd i de torra ingredienserna. Vänd i pistaschnötterna och bittermandeln.
- Häll upp smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 45-50 minuter. Känn med en sticka om den är färdiggräddad. Låt kakan vila några minuter i formen och vänd sedan upp degen på ett fat och låt den svalna under formen.
- Vispa grädden med vaniljsocker och florsocker, mosa hallonen och blanda i.
- Bred lemoncurd över den första botten och lägg på vaniljkräm, lägg på nästa botten och bred ut lemoncurd och lägg på hallongrädden, sätt på nästa botten.
- Vispa grädden och bred ut över översta botten, spritsa på grädde på kanterna och garnera med hallon på toppen. Strö över pistaschnötter.

Du kanske även gillar
Populära recept