Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallonsufflé


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 150 g Hallon pure - (400g Frysta hallon)
  • 12 g potatismjöl (1msk)
  • 15 g citronsaft /1 1/2msk)
  • 1 st vaniljstång
  • 100 g äggvita (3 st)
  • 50 g socker (1/2dl)
  • 10 g citronsaft (1msk)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 170 grader. Tina dom frysta hallonen, mixa och sila så att du får en len och fin hallon pure.
  2. Koka hallonpure, potatismjöl, citronsaft och vanijstång till en krämen i 3 min under omröring, ställ åt sidan och låt svalna lite.
  3. Smöra och sockra 6 st suffléformar. Vispa ägg till en maräng, tillsätt lite I taget av strösockret och sist citronsaft, vispa till en fast maräng. Vänd i hälften av marängen i krämen och arbeta ihop det. Sen tillsätter du resten av marängen och vänd runt försiktigt tills allt är blandat.
  4. Fyll formarna stryk slätt med en palett och dra ett finger längs kanten för att hjälpa dem lyfta. Grädda mitt I ugnen på 170 grader I 7-9 minuter beroende på storleken på formen.
  5. Ta ut, pudra på lite florsocker och servera.