Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallonsnittar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 47 st har redan röstat

Ingredienser

18 bitar
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ¾ dl strösocker
  • 125 g smör, kylskåpskallt
  • 1 ägg, kylskåpskallt

Fyllning:

  • 2 ½ dl fast hallonsylt

Glasyr:

  • 1 dl florsocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft eller vatten

Till garnering:

  • hallonpulver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Mät upp mjöl, socker och bakpulver i en matberedare monterad med en kniv och kör till allt blandas. Tillsätt smöret, skuret i tärningar och kör till smulig massa. Tillsätt ägget och kör tills det blir en smidig deg.
  2. Dela degen i 2 delar och rulla dem till längder, 30 centimeter långa. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut en längsgående fördjupning mitt i varje längd. Fyll längderna med hallonsylten. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna i 10 minuter.
  3. Rör ihop florsocker och citronsaft till en slät glasyrsmet. Rör i några droppar vatten om glasyren känns för tjock. Ringla glasyren över sylten i längderna, låt kallna. Strö över hallonpulvret. Skär längderna i bitar.