Hallonsmoothie bowl

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Mandelsmör passar bra till den här hallonsmoothien. Toppa gärna med chokladdoppade gojibär, mandlar och lite acaipulver. En smoothie bowl är en fastare och krämigare variant av smoothie och äts med sked i stället för att drickas. Den lite tjockare konsistensen beror på att bowlen ofta innehåller frysta frukter och bär.
Ingredienser
4 portioner
Hallonsmoothie
- 2 bananer
- 225 g hallon, frysta
- 250 g kvarg, naturell Kesella eller havreyoghurt
- 2 msk chiafrön
Tillbehör
- 4 msk mandelsmör, finns att köpa i butik
- 4 msk gojibär doppade i choklad
- 1 dl mandel
- hallon
- vinbär
Garnering
- chiafrön
- acaipulver
- eventuellt ätliga blommor, till exempel violer eller små penséer
Så här gör du
- Skala och skiva bananerna, mixa bananerna, hallonen, kvargen och chiafröna.
- Lägg upp smoothien i portionsskålar. Toppa med mandelsmör, gojibär, mandel, hallon och vinbär.
- Strö över chiafrön, acaipulver och garnera med mynta och eventuellt blommor.

Du kanske även gillar
Populära recept