Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallonsemifreddo med pistaschnötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

En enkel och jättegod glass som går bra att förbereda ett par dagar innan den ska serveras. Sätt över plastfilm om den ska sparas i frysen.

Ingredienser

6 portioner
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 äggulor
  • 1 dl sötströ
  • 2 äggvitor
  • 225 g hallon
  • 1 msk sötströ
  • 4 msk pistaschnötter, grovt hackade

Så här gör du

  1. Vispa grädden.
  2. Vispa äggulorna och sötströ fluffigt.
  3. Vispa upp äggvitorna till ett skum.
  4. Mixa hallonen med sötströ (spar några till garnering).
  5. Blanda ihop de vispade äggulorna med de mixade hallonen och grädden. Vänd sist i äggvitorna. Häll upp smeten i en form och låt den stå i frysen i minst 5 timmar.
  6. Ta fram formen cirka 10-15 minuter innan den ska ätas.
  7. Strö över hallon och pistaschnötterna.