Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallonrutor – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 33 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl solrosolja
  • 2 msk mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/4 dl tinade hallon

Glasyr

  • 1 dl tinade hallon
  • 50 g smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • kokosflingor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret, oljan och mjölken under vispning.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner mjölblandningen i smeten.
  3. Klä en liten långpanna, cirka 20x30 centimeter, med bakplåtspapper. Häll i smeten.
  4. Fördela hallonen över smeten och tryck ner dem lite.
  5. Grädda i mitten av ugnen 25–30 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt kallna.
  6. Glasyr: Lägg hallonen i en sil. Mosa med baksidan av en sked tills endast kärnorna är kvar i silen. Spara bärmoset och saften, släng kärnorna
  7. Smält smöret i en kastrull. Rör ner hallonmos och vaniljsocker. Sikta ner florsockret och rör till en slät glasyr.
  8. När kakan kallnat, bred glasyren över kakan. Strö på kokosflingor och skär i bitar.