Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallonrutor med kardemummakrisp

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

En super god kaka med smak av hallon och kardemumma.

Ingredienser

1 portion
  • 150 g margarin el smör
  • 3/4 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 4 dl Vetemjöl

Kardemummakrisp

  • 2 dl Vetemjöl
  • 1/2 dl Socker
  • 1 1/2 tsk Vaniljsocker
  • 1 tsk Kardemumma
  • 75 g margarin alternativt smör

Garnering

  • 4 dl Hallon
  • 2 tsk Potatismjöl

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till krispet till en smulig massa och ställ det kallt en stund.
  3. Smält smöret och dra kastrullen från värmen och tillsätt mjölken.
  4. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
  5. Sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt smör- och mjölkblandningen. Rör smeten slät.
  6. Häll smeten i en smord och bröad eller bakplåtsklädd liten långpanna, ca 22 x 32 cm.
  7. Blanda hallonen med potatismjölet.
  8. Strö hallonen och krispsmulet över kakan.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min. Kolla med sticka när den är klar då gräddningstiden kan variera beroende på ugn.
  10. Skär upp kakan i rutor när den har kallnat. Servera gärna med lite vaniljglass eller en klick vaniljsås.
3 kommentarer om "Hallonrutor med kardemummakrisp"
  • Vidar
    Vidar

    säkert god men otydligt recept! 1 1/2 dl bakpulver? och hur gör man kardemummakrispet? Skulle gärna ha det rätta receptet!

    9