Logga in här

Hallonmuffins – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

1 6-8 muffins
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 2/3 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk havregryn
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2-3 dl frysta hallon

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop smör och socker med elvisp i en bunke. Rör i äggen, ett i taget. Rör i crème fraichen. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten.
  3. Varva muffinssmet och hallon i stora muffinsformar, eller i en muffinsplåt klädd med bakplåts­ papper. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter, eller tills muffinsen är genomgräddade, känn med provsticka.