Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallonmousse

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 118 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 225 g hallon
  • 1 dl socker
  • 2 1/2 blad gelatin
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • myntablad, till dekoration

Så här gör du

  1. Blötlägg gelatinbladen. Blanda hallon (spara fyra till dekoration) och socker i en kastrull. Värm upp till kokpunkten. Vispa eller mixa till puré.
  2. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i purén. Låt svalna till cirka 25 grader eller till strax över rumstemperatur.
  3. Vispa grädden till mjuka toppar. Rör bestämt ner 1/4 grädde i purén. Vänd ner resten av grädden med luftiga tag till en mousse. Häll upp i glas, ställ svalt för att stabiliseras. Dekorera med hallon och myntablad.