Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallonmakroner

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

30 st

Kakan

  • 125 g mald mandel
  • 4 dl florsocker
  • 3 st äggvitor
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk mosade hallon
  • Några droppar röd hushållsfärg

Smörkräm

  • 100 g Rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl Florsocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1 st Äggula
  • 2 g Hallon
  • Några droppar röd hushållsfärg

Så här gör du

  1. Blanda florsocker och mandel.
  2. Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet
  3. Tillsätt hallon och hushållsfärg och vispa lite till så att färgen blir jämn. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
  4. Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen. Sätt ugnen på 125°. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt kakorna kallna.
  6. Smörkräm: Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös.
  7. Vispa ner äggulan och hallonmoset.
  8. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften.
  9. Förvara i kylskåp.