Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallonlikör med rosépeppar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

50 cl
  • 250 g hallon
  • 1 liten flaska Brännvin special, 35 cl
  • 10 rosépepparkorn
  • 1 vaniljstång
  • ca 2 dl vit sirap

Så här gör du

  1. Lägg hallonen i en burk med lock. Tillsätt Brännvin special, rosépeppar och snittad vaniljstång. Sätt på lock och skaka burken dåd och då. Låt den stå minst 2-4 dygn.
  2. Sila av bär och kryddor genom en finmaskig sil. Vill du ha extra klar likör filtrera genom kaffefilter. Tillsätt vit sirap och rör om. Smaka av sötman. Häll upp i karaff. Förvara svalt.