Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallonkaka med vanilj och kardemumma

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 kaka
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • smör och ströbröd till formen

Fyllning

  • 4 dl hallon
  • 3 msk strösocker
  • 1 1/2 tsk nystött kardemumma

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret och mjölet, som blandats med bakpulver och vaniljsocker.
  3. Blanda hallon, socker och kardemumma.
  4. Häll smeten i formen. Strö över hallon och sockerblandning. Tryck ner hallonen en aning.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 50 minuter. Känn med en provsticka att den är genomgräddad.