Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallonkaka med honung och mandelmjöl

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

10 stycken
  • 3 st ägg
  • 6 msk flytande honung
  • 2 msk kokosolja
  • 3.5 dl mandelmjöl
  • 2 msk kakaopulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g frysta hallon

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
  3. Smält kokosolja och honung i en kastrull eller i mikron och häll i äggen och vispa lite till.
  4. Blanda mandelmjöl, kakopulver och bakpulver och vänd ner i äggblandningen och rör ihop till en smet.
  5. Tillsätt hälften av hallonen och rör ner dem försiktigt.
  6. Häll smeten i en limpform, klädd med bakplåtspapper. Toppa med resten av hallonen.
  7. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45-50 min.