Hallongrottor med smak av lakrits

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
20 stycken
- 200 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk lakritspulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 dl hallonsylt
- småbrödsformar av papper
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Blanda mjöl, lakritspulver, vaniljpulver och bakpulver. Vispa ner det i smörblandningen så att det blir ett smul.
- Arbeta ihop smulet med händerna till en smidig deg.
- Forma degen till en rulle, cirka 20 centimeter lång. Skär den i 20 bitar.
- Rulla dem till bollar och lägg i små pappersformar. Ställ formarna på en plåt.
- Tryck en fördjupning i varje boll med mjölat finger. Lägg lite hallonsylt, ½–1 tsk, i varje grop.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 18 minuter.

Du kanske även gillar
Populära recept