Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallongrottor – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

En uppskattad, spröd syltkaka som smälter i munnen! Dessutom är den enkel att baka och går fort att göra. Perfekt om man vill ha något snabbt till fikat!

Ingredienser

1 portion
  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl hallonsylt
  • ½ tsk majsstärkelse, till exempel Maizena

Florsockerglasyr

  • 2 dl florsocker
  • 1–1 ½ msk vatten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa upp smör och socker. Blanda i vetemjöl.
  3. Rulla ut degen till en längd, cirka 4–5 centimeter i diameter. Skär upp rullen i cirka 2–3 centimeter breda bitar (om degen är mjuk och det är svårt att skära kan man sätta in den i kylen en timme). Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Blanda hallonsylten med majsstärkelsen. Gör ett hål med tummen i varje kaka och fyll med hallonsylt.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 12–15 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna på ett galler.
  7. Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr och ringla över kakorna.