Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halloncupcakes

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ljuvliga små cupcakes med rosa frosting. Garnera muffinsbakelserna med hallon på toppen.

Ingredienser

12 stycken

Hallonmuffins

  • 5 dl mandelmjöl
  • 1 1/2 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl kokosolja
  • 1/2 dl kokosmjölk
  • 1/2 dl sötströ
  • 2 ägg
  • 2 dl hallon

Frosting

  • 1/2 dl sötströ
  • 50 g smör, mjukt
  • 300 g Philadelphiaost
  • 2 msk hallonpuré, mixade och passerade hallon

Till garnering

  • 12 hallon

Så här gör du

  1. Hallonmuffins: Sätt ugnen på 185 grader.
  2. Sätt ut pappersformar i en muffinsplåt (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  4. Vispa ihop kokosoljan, kokosmjölken och sötströ.
  5. Vispa upp äggen och vispa i vätskan och de torra ingredienserna.
  6. Fördela smeten i formarna och tryck i ett par hallon.
  7. Grädda i 20-25 minuter tills de är gyllenbruna. Lyft ur muffinsen ur plåten och låt de svalna på ett galler. Gör frostingen under tiden.
  8. Frosting: Vispa ihop sötströ och smör, tillsätt Philadelphiaosten och vispa till en slät frosting. Vispa i hallonpurén. Fyll i en spritspåse och spritsa på muffinsen.
  9. Garnera med hallon.