Halloncupcakes

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
12 stycken
Hallonmuffins
- 5 dl mandelmjöl
- 1 1/2 dl kokosmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1/2 dl kokosolja
- 1/2 dl kokosmjölk
- 1/2 dl sötströ
- 2 ägg
- 2 dl hallon
Frosting
- 1/2 dl sötströ
- 50 g smör, mjukt
- 300 g Philadelphiaost
- 2 msk hallonpuré, mixade och passerade hallon
Till garnering
- 12 hallon
Så här gör du
- Hallonmuffins: Sätt ugnen på 185 grader.
- Sätt ut pappersformar i en muffinsplåt (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Vispa ihop kokosoljan, kokosmjölken och sötströ.
- Vispa upp äggen och vispa i vätskan och de torra ingredienserna.
- Fördela smeten i formarna och tryck i ett par hallon.
- Grädda i 20-25 minuter tills de är gyllenbruna. Lyft ur muffinsen ur plåten och låt de svalna på ett galler. Gör frostingen under tiden.
- Frosting: Vispa ihop sötströ och smör, tillsätt Philadelphiaosten och vispa till en slät frosting. Vispa i hallonpurén. Fyll i en spritspåse och spritsa på muffinsen.
- Garnera med hallon.

Du kanske även gillar
Populära recept