Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halloncheesecake

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 72 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion

Botten

  • 15 st digestivekex, ekologiska
  • 100 g smör

Fyllning 1

  • 300 g philadelphiaost
  • 3 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 dl hallon, färska eller frysta
  • 2 st ägg
  • 2 msk maizena majsstärkelse

Fyllning 2

  • 200 g vit choklad
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 dl crème fraiche

Fyllning 3

  • 2 dl hallonsylt
  • 1 1/2 msk vatten

Garnering

  • 3 dl färska hallon
  • 2-3 msk florsocker till garnering

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 150 grader.
  2. Krossa degestivekexen. Smält smör och blanda samman. Tryck ut kexblandningen i botten och upp på kanterna i en form med löstagbar kant. Förgrädda i 6-7 min i mitten av ugnen.
  3. Blanda samman philadelphiaost, creme fraiche, socker, vaniljpulver, hallon och rör om. Rör därefter ner äggen och rör om och avsluta med maizenan. Rör om så att alla ingredienser blandat sig väl. Häll på pajskalet. Grädda i ugnen i 30-40 min tills den precis stelnat (överbaka den inte).
  4. Medan fyllning nummer 1 gräddas i ugnen kan du börja förbereda fyllning nummer 2. Smält den vita chokladen över ett vattenbad eller på låg värme i mikro. Blanda sedan i socker och creme crème fraiche.
  5. När kakan gräddats klart brer du över fyllning nummer 2 (chokladblandningen)över kakan och gräddar ytterligare 5-6 min i mitten av ugnen. Tag ut och låt svalna.
  6. Värm upp hallonsylten i en kastrull med vatten. Fördela sylten på kakan. Låt svalna något och ställ in i frysen, minst ett par timmar så att kakan verkligen står till sig. Ju längre desto bättre!
  7. Slutligen tar du ut härligheten. Lägg upp rejält med hallon mitt på kakan och sikta över florsocker!
9 kommentarer om "Halloncheesecake"
    • ElisabethR
      ElisabethR
      svar till Sofia Josefsson

      Varför kommer inget svar på hur mycket créme fraiche det ska vara i receptet?Det står d dl.

      • Mitt Kök
        Mitt Kök
        svar till ElisabethR

        Hej! Ledsen för uteblivet svar. Vi har kollat med Stina nu och det ska vara 2 dl. Tack för att ni påpekade detta.

  • Sue Ellen
    Sue Ellen

    Hur många dl creme fraiche har du i fyllning 2…tyvärr framgår ej i receptet::::

  • Ida Burén
    Ida Burén

    Min fyllning nr 1 stelnade aldrig fast den var inne över 1 timme.. är det för jag missade att förgrädda botten?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Ida Burén

      Hej,
      Att botten inte gräddades ska nog inte påverka så mycket hur fyllningen blir. Storleken på äggen man använder liksom hur ”blöta” hallonen är kan däremot påverka hur den blir. Möjligen kan man testa att ta något mindre crème fraiche också.
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen

  • Ida Burén
    Ida Burén

    Hej igen, tack för svar! Ska prova igen med tipsen.
    Den var riktigt god fast min inte stelnade.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Ida Burén

      Lycka till!
      Kul att du gillade smaken 🙂
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen