Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halloncheesecake med lakrits och vit choklad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar

Botten

  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör
  • 2 tsk lakritspulver eller kakao

Fyllning

  • 300 g Philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 dl strösocker
  • 250 g hallon
  • 1 lime, rivet skal
  • 2 tsk vaniljsocker

Gelé

  • 250 g hallon
  • 1 dl vatten
  • 1 msk lime, pressad saft
  • 2 dl gelésocker multi

Till garnering

  • 125 g färska hallon
  • mynta
  • 50 g flisad vit choklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa kexen i matberedaren med kniven monterad till en smulig massa. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna och lakritspulvret.
  2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna i bakformen. Förgrädda i ugnen, cirka 15 minuter.
  3. Blanda samman philadelphiaost, crème fraiche, majsstärkelse, socker, hallon, limeskal och vaniljsocker i skålen till matberedaren med kniven monterad. Mixa samman och häll sedan fyllningen i formen. Grädda på näst nedersta falsen, cirka 40 minuter. Fyllningen har fortfarande en gungig konsistens. Låt kakan kallna och ställ in den i kylen.
  4. Gelé: Koka hallon och vatten i en kastrull under lock, tills bären är sönderkokta. Låt saften självrinna genom en finmaskig sil.
  5. Blanda hallonsaft, pressad limesaft, gelésocker multi i en kastrull och koka ½ minut. Låt blandningen svalna något. Häll den över kylda cheesecaken. Ställ tillbaka den i kylen och låt geléet stelna. Garnera med hallon och mynta i mitten på cheesecaken och flisad vit choklad runt kanten.