Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halloncheesecake med frukt och bär

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar
  • 300 g digestivekex
  • 100 g pistagenötkärnor
  • 100 g smält smör

Fyllning

  • 4 förpackningar à 125 g hallon
  • 600 g cream cheese
  • 2 1/2-3 dl florsocker
  • 2 dl grädde
  • 4 blad gelatin + kallt vatten
  • 1 msk citronsaft, färskpressad

Garnering

  • 6-7 dl bär och frukt, exempelvis hallon, blåbär, björnbär, jordgubbar, druvor
  • florsocker

Så här gör du

  1. Mixa kex och pistagenötter, var för sig i en matberedare monterad med en kniv. Blanda dem i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop. Tryck ut blandningen i en springform, cirka 22 cm i diametern, med bakplåtspapper i formens botten. Låt stelna i kylskåp, gör fyllningen under tiden.
  2. Mixa hallonen och passera dem genom finmaskig sil.
  3. Vispa ihop cream cheese och florsocker i en bunke. Vispa i grädden, cirka 1⁄2 dl i taget.
  4. Rör i hallonpurén och vispa ihop tills allt blandas till en slät rosa kräm.
  5. Lägg gelatinet i en djup tallrik och häll på kallt vatten så att det precis täcker, låt stå 5–8 minuter. Ta upp och krama ur gelatinbladen. Smält dem i citronsaften på svag värme i en liten panna. Ta av värmen och blanda i cirka 1 1⁄2 dl av krämen. Rör sedan blandningen i bunken med krämen och vispa till en slät massa. Häll massan i formen. Täck med plastfilm och ställ att stelna i kylskåp över natten.
  6. Ta tårtan ur formen och garnera den med bär. Sikta över lite florsocker.