Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallonbullar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

20 stycken
  • 2½ dl standardmjölk
  • 25 g jäst för söta degar
  • ½ dl socker
  • 75 g smör
  • 1 uppvispat ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk nymalen kardemumma

Fyllning

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • ½ dl socker
  • 2 dl mandelmjöl
  • 200 g hallon, färska eller frysta

Så här gör du

  1. Smula jästen i degblandarens bunke. Smält smör och blanda ner mjölken. Se till att blandningen inte är över 37 grader och häll den över jästen. Blanda och tillsätt salt, socker, kardemumma och hälften av det uppvispade ägget. Blanda ner det mesta av mjölet och arbeta samman degen (5 min i maskin).
  2. Strö lite mjöl över degen, plasta bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek (30-40 min). Ställ 20 stora bullformar på en plåt.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda samman. Kavla ut degen till en rektangel ca 40x50 cm.
  4. Blanda samman smör, socker, vaniljpulver och mandelmjöl till en smidig massa. Bred blandningen över degplattan och strö till sist över hallonen. Rulla ihop degen till en fast rulle från långsidan.
  5. Skär degrullen i 20 bitar med vass kniv. Ställ bullarna i formarna och låt dem jäsa under bakduk ca 30 min. Värm under tiden ugnen till 220 grader.
  6. Pensla bullarna med resten av det uppvispade ägget och baka mitt i ugnen cirka 15 minuter.
  7. Ta bullarna ur ugnen. Koka upp 2 msk socker med 1 msk vatten i en ´liten kastrull någon minut tills blandningen får en sirapsliknande konsistens. Pensla de varma bullarna med sockerlösningen och låt dem svalna på galler under duk.
3 kommentarer om "Hallonbullar"