Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallonbullar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

30 st

Vetedeg

  • 30 g Jäst
  • 250 g Mjölk
  • 570 g Vetemjöl (9 1/2dl)
  • 3 g Salt (1/2tsk)
  • 7 g Malen kardemumma (1msk)
  • 110 g Smör i rumstemperatur
  • 110 g strösocker (1 1/4dl)
  • 55 g Ägg (1st)

Mandel & vaniljfyllning

  • 250 g Mandelmassa
  • 150 g Smör - rumstemperatur
  • 25 g mjölk (ca 1 msk)
  • 10 g Vaniljsocker (1msk)
  • Hallon sylt
  • 100 g vit choklad

Så här gör du

  1. Vetedeg: Smula jästen i bunken till din matberedare, värm mjölken till ljummen och slå över och blanda runt. Lägg i resterande ingredienser och arbeta ihop degen långsamt med krok.
  2. När degen gått ihop ökar du tempot lite och arbetar degen ytterligare 10 minuter tills den bildat gluten och känns elastisk, glansig och fin på ytan. Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila 20 minuter. Kavla ut degen i rektangel 3-4 mm tjock.
  3. Mandel & vaniljfyllning: Blanda mandelmassa med lite i taget av smöret tills du har en slät fyllning, blanda i mjölk och vaniljsocker. Bre på ett jämt lager med fyllningen på den utkavlade vetedegen, marmorera i lite hallonsylt och grovriv vitchoklad över.
  4. Rulla ihop till en rulle och dela i 30 bitar. Lägg i pappersformar och på plåt, plasta eller ta en bakduk över och låt jäsa minst 60 - 90 minuter.
  5. Sätt ugnen på 220 grader.
  6. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker, grädda på 220 grader i 12 min eller tills bullarna fått en fin gyllenbrun färg.