Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallonbullar med vaniljkräm

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

16 stycken
  • 1/2 sats vetedeg, se grundrecept i länk ovan
  • mjöl till utbakning

Vaniljkräm

  • 1 påse marsansås (pulver)
  • 2 dl mjölk

Fyllning

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2/3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker
  • 125 g färska hallon

Till pensling och garnering

  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 dl mandelspån
  • florsocker

Så här gör du

  1. Gör degen, som i grundreceptet.
  2. Vispa ihop marsan och 2 dl mjölk till en kräm enligt anvisning på förpackningen. Häll krämen i en spritspåse med tyll och lägg på en tallrik i kylskåp.
  3. Blanda ihop smör, socker och vaniljpulver till fyllningen.
  4. Utbakning. Kavla ut degen på ett lättmjölat bakbord till en kaka, 35 x 35 centimeter. Bred på fyllningen. Fördela över hallonen. Rulla ihop degkakan till en längd, som en rulltårta. Skär längden i 16 bitar. Ställ bitarna i bullformar av papper.
  5. Pensla bullarna med ägget. Strö över mandelspån. Spritsa in en klick marsankräm i varje bulle. Låt jäsa utan bakduk ca 30 minuter.
  6. Värm ugnen till 225 grader. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk. Garnera med siktat florsocker.