Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallon- och pistaschpaj

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bitar

Pajbotten

  • 3 ½ dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk stevia
  • 1 krm salt
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 2 msk durra

Fyllning

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl finhackade pistaschnötter
  • 1 dl stevia
  • 1 msk majsstärkelse, till exempel Maizena
  • 75 g smör
  • 300 g hallon

Tillbehör

  • sockerfri vaniljglass eller lättvispad grädde

Så här gör du

  1. Pajbotten: sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser med en elvisp.
  3. Fodra en avlång pajform eller en rund, cirka 22 centimeter i diameter, med pajdegen.
  4. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
  5. Fyllning: sätt ugnen på 175 grader.
  6. Fördela hallonen över pajbotten.
  7. Blanda alla ingredienser till fyllningen och fördela över hallonen.
  8. Grädda mitt i ugnen cirka 30–35 minuter tills fyllningen börjar få en fin ljusbrun färg.