Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallon– och jordgubbskräm på lchf-vis med färska bär och gräddmjölk

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 PORTIONER

Kräm

  • 4 dl bärpuré av hallon och jordgubbar
  • 1 1 ⁄2 dl chiafrön
  • 4 dl vatten
  • ev 2 msk stevia

Gräddmjölk

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde

Tillbehör

  • 1 dl färska hallon
  • 4 klasar vinbär
  • 4 msk hackade valnötter och mandlar

Så här gör du

  1. Vispa ihop ingredienserna till krämen. Låt svälla i kylen minst 8 timmar.
  2. Gräddmjölk: Blanda mjölk och grädde till en fyllig gräddmjölk.
  3. Servering: Servera krämen med gräddmjölken i djupa tallrikar eller skålar. Garnera med hallon, vinbär och hackade valnötter eller mandlar.