Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hälleflundraceviche på tostadas

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Hälleflundraceviche:

  • 200 g Hälleflundra eller tex torskrygg
  • 1 st Koriander kruka
  • 4 st Lime
  • 1 st Apelsin
  • 1 st Röd chilifrukt
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 msk Råsocker
  • Salt

Tostadas:

  • 4 st Minitortillas
  • 5 dl Rapsolja

Mangopuré :

  • 200 g Mango, fryst och tinad
  • Salt

Picklad rödlök:

  • 1 dl Ättikssprit 12%
  • 2 dl Strösocker
  • 3 dl Vatten
  • 2 st Rödlök, tunt skivad

Friterad schalottenlök :

  • 2 st Schalottenlök
  • 1 dl Vetemjöl
  • Rapsolja (använd den du friterat tostadas i)

Så här gör du

  1. Ceviche: Pressa ner saften av limen i en bunke. Kärna ur chilin och hacka den tillsammans med koriandern och vitlöken. Blanda ner hacket i limen. Skär fisken i cirka 1 centimeter stora kuber (större kuber behöver längre tid i vätskan). Lägg ner fisken i bunken och smaka av med salt och socker. Låt stå i kylen i 40 minuter till 1 timme och ta sen fram den igen. Smaka och servera när du tycker fisken är lagom i smak och konsistens (fisken ska vara vit och fast).
  2. Tostadas: Fritera minitortillas i rapsoljan i ca 180 grader tills de fått fin färg. Lägg på hushållspapper så de får rinna av och svalna.
  3. Mangopuré: Mixa mangon slät och smaka av med salt.
  4. Picklad rödlök: Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Du kan även koka upp lagen för att sockret ska smälta lite snabbare. Låt den då svalna en stund innan du använder den. Skiva rödlök tunt och lägg i lagen. Låt stå i kylen en timme.
  5. Friterad schalottenlök: Skiva löken tunt. Blanda med vetemjölet och skaka av överflödigt mjöl. Fritera i rapsoljan ca 160 grader tills löken börjar få fin färg och bli krispig. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Montering Lägg en klick mangopuré på en tostadas och toppa med ceviche, picklad rödlök, friterad schalottenlök och färsk koriander.