Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Håkans goda fish & chips

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g abborrfilé
  • 3 uppvispade ägg
  • 1 ⁄2 dl vetemjöl
  • 1 1 ⁄2 dl ströbröd
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • 1 kryddmått vitpeppar
  • 1 kg potatis, inte för hård
  • raps- eller solrosolja till friteringen

Till servering

  • remouladsås citron

Så här gör du

  1. Vispa upp ägget och pensla abborrfilérna.
  2. Doppa dem i en blandning av mjöl, ströbröd och kryddorna.
  3. Skär potatisen i ”pommes frites”- strimlor. Behåll gärna skalet på om det inte är alltför tjockt.
  4. Förfritera potatisen cirka 15 minuter i 160 grader. Lägg upp den på ett papper för att rinna av. Därefter friteras den i 180 grader i cirka 5 minuter tills den fått fin färg.
  5. Fisken friteras i 180 grader i några minuter tills filéerna fått fin färg.
  6. Servera med remouladsås och en citronklyfta.
Du kanske även gillar