Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hagtorn- och hallonsorbet

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Hagtornsextrakt

  • 2 dl hagtorn
  • 4 dl vatten

Hagtorn- & hallonsorbet

  • 2 gelatinblad
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 msk glykos
  • 3 dl hallonpuré

Så här gör du

  1. Hagtornsextrakt: Lägg hagtornen i en kastrull, häll på vattnet. Koka bären tills de mjuknar och mosa dem mot kanten av kastrullen. Koka ner tills det återstår cirka 1 deciliter av vätskan.
  2. Sila bort bären.
  3. Hagtorn- & hallonsorbet: Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.
  4. Koka upp socker, vatten och glykos. Koka ett par minuter tills allt socker smält. Dra av från värmen.
  5. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i lagen. Låt lagen svalna.
  6. Blanda i hallonpurén och hagtornsextraktet. Kör massan i en glassmaskin tills den är fast och krämig. Flytta över sorbeten i en bunke och sätt in i frysen minst en timme.
  7. Sätt in portionsglas i frysen i minst 10 minuter. Lägg upp sorbeten i glasen.