Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gurksorbet

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 
2 gurka, fint riven
  • 
100 g crème fraiche
  • 
200 g yoghurt
  • 
1 tsk pepparrot
  • 
1 kvist mynta, bladen, hackade

  • 1 äggvita, vispad 


Så här gör du

  1. Salta gurkan med salt och låt stå i vatten i cirka 10 minuter. Klappa torrt.

  2. Blanda samman crème fraiche, yoghurt och pepparrot. Tillsätt mynta och rör ner gurkblandningen. Smaka av med salt och svartpeppar och vänd i den vispade äggvitan.

  3. Häll i en plan behållare och frys i åtminstone 3 timmar. Rör om varje halvtimme.