Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gurksoppa med rödbets- och yoghurtgranité

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 kokta rödbetor (ca 125g)
  • 1,2 dl naturell yoghurt
  • 900 g hackad gurka
  • 4 msk färsk hackad dill, plus några kvistar till garnering
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • havssalt
  • 1 skalad rödbeta till garnering

Så här gör du

  1. Börja med att göra granitén: Kör de kokta rödbetorna tillsammans med yoghurten i en mixer eller matberedare. Häll blandningen i ett stort, flatbottnat förvaringskärl och ställ in i frysen.
  2. Efter 30 minuter rör du om ordentligt i granitén. Låt sedan blandningen stå kvar i frysen i ytterligare 2–3 timmar tills den är helt fryst.
  3. Mixa under tiden gurka och dill till en helt slät blandning. Tillsätt vinäger och krydda efter smak med salt. Ställ in blandningen i kylskåpet.
  4. När det är dags för servering skär du den sista rödbetan i smala strimlor. Använd en gaffel för att fluffa upp granitén. Smaka av soppan och krydda vid behov, häll den sedan i skålar. Toppa med granité, lägg på några rödbetsstrimlor och dekorera med dillkvistar.