Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gurksoppa med dill – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 stora gurkor
  • 5 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl hackad dill
  • flingsalt
  • nymald vitpeppar

Till servering:

  • en bit gurka
  • 1/2-1 röd chilifrukt
  • 100 g cocktailtomater

Så här gör du

  1. Skala gurkorna, dela dem på längden och skrapa bort det mesta av kärnorna. Spar en bit gurka till garnering.
  2. Skär resten av gurkan i grova bitar och mixa tillsammans med vatten, fond, yoghurt, vitlök och dill. Smaka av med salt och peppar. Ställ soppan minst ett par timmar i kylen, men helst längre, den ska bli riktigt kall.
  3. Skär den sparade gurkan i små tärningar. Klyv chilifrukten på längden, skrapa ur kärnorna och finhacka chiliköttet. Blanda gurka, chili och halverade tomater. Toppa soppan med grönsakerna.