Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Guldmjölk

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 3,5 dl kokosmjölk, gärna light (konserv är bäst, men även tetra fungerar)
  • 3,5 dl osötad mandelmjölk
  • 1,5 tsk mald gurkmeja
  • 1/4 tsk mald ingefära (öka till 1-2 tsk om du använder färsk, och sila innan servering)
  • 1/4 tsk mald kanel
  • 1 tsk kokosolja
  • 1 nypa svartpeppar
  • Sötningsmedel efter smak - lönnsirap, kokossocker, stevia eller honung passar bra.

Så här gör du

  1. Ta fram en mellanstor kastrull. Blanda ner samtliga ingredienser utom sötningsmedlet.
  2. Vispa försiktigt ihop, och värm på mellanvärme på spisen. Mjölken ska bli varm, men inte koka. Sjud i cirka 4 minuter, och rör om regelbundet.
  3. Ta bort kastrullen från spisen och tillsätt sötningsmedel efter smak och tycke. Vill du ha en mer intensiv smak kan du tillsätta mer gurkmeja och/eller ingefära.
  4. Fördela i två stora glas eller muggar, och servera direkt. Om inte allt går åt kan du spara guldmjölken i kylskåpet i 2-3 dagar och sedan värma upp den igen innan den serveras.