Gulbetssoppa med chili och potatis

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
4 portioner
- 3 gulbetor
- 1 morot
- 2 potatisar
- 1 schalottenlök
- 1/2 röd chili
- 2 msk olivolja
- 8 dl vatten
- 1 msk citron, pressad saft
- 1 msk honung
- salt, peppar
Till servering
- 1 dl turkisk yoghurt
- färsk koriander
Så här gör du
- Skala och skär gulbetor, morot, potatisar och schalottenlök i bitar. Skala och skär schalottenlöken grovt. Dela, kärna ur och skär chilin i bitar. Fräs rotfrukter och grönsaker i en gryta med olivolja, i cirka tre minuter.
- Tillsätt vatten och buljongtärningar och låt koka under lock 25 minuter.
- Mixa soppan slät med mixerstav och smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar. Servera med en klick yoghurt och färsk koriander.

Du kanske även gillar
Populära recept