Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gulaschsoppa – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 157 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g högrev
  • 3 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 selleristjälkar
  • 2 röda chilifrukter
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 1/2 tsk paprikapulver
  • 6 msk tomatpuré
  • 8 dl oxbuljong
  • 4 röda paprikor
  • 6 potatisar
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Rensa och skär köttet i 3 cm stora tärningar. Stek köttet på hög värme och lägg i järngryta.
  2. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chili. Fräs detta ihop med köttet i grytan.
  3. När köttet är brynt och löken mjuk tillsätt då spiskummin, paprikapulver och tomatpuré. Häll på köttbuljongen. Låt soppan koka en god timma under lock.
  4. Dela paprikan. 2 av paprikorna delas i små bitar och de 2 andra i större bitar. Skala och dela potatisen i mellanstora bitar. Lägg allt detta i grytan och låt grytan sjuda ytterligare 30 minuter under lock.
  5. Blanda crème fraiche och vitlök och låt vila i kylen i 30 minuter.
  6. Servera soppan med bröd och en klick crème fraiche blandningen. Salta och peppra vid behov.