Logga in här

Gulaschsoppa – gott recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 53 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion
  • 700 g högrev
  • 3 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyfor
  • 3 st selleristjälkar
  • 2 st chili - finhackad
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 ½ tsk paprikapulver
  • 6 msk tomatpuré
  • 8 dl oxbuljong
  • 4 st röda paprikor
  • 6 st potatisar
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 st vitlöksklyfa - finhackad

Så här gör du

  1. Rensa och skär köttet i 3cm stora tärningar. Stek köttet på hör värme och lägg i järngryta.
  2. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chili. Fräs detta ihop med köttet i grytan.
  3. När köttet är brynt och löken mjuk tillsätter då spiskummin, paprikapulver och tomatpuré. Häll på köttbuljongen. Låt soppan koka en god timma under lock
  4. Dela paprikan. 2 st av paprikorna delas i små bitar och dem 2 andra i större bitar. Skala och dela potatisen i mellanstora bitar. Lägg allt detta i grytan och låt grytan sjuda ytterligare 30 minuter under lock.
  5. Blanda creme fraiche och vitlök och låt vila i kylen i 30 minuter
  6. Servera soppan med bröd och en klick creme fraiche blandningen.